Indrømmet, vi har selvfølgelig en vis interesse i at skrive om, hvorfor det er vigtigt at uddanne sig og tilegne sig ny viden og inspiration hele livet. Det er trods alt det, vi lever af. Heldigvis er der mange, der deler vores holdning. Men der er en sejlivet myte, som ofte står i vejen for, at landbrugsvirksomheder bruger ressourcer på at uddanne og dygtiggøre deres medarbejdere og ledere. Myten er samtidig ét af de mest fortærskede dilemmaer i business:

Landmand – Ejerleder 1: “Hvad nu, hvis vi uddanner medarbejderne, og de flytter til en anden virksomhed?”

Landmand – Ejerleder 2: “Hvad nu, hvis vi ikke uddanner dem, og de bliver?”

Når dilemmaet er så fortærsket, som det er, skyldes det selvfølgelig, at det er en reel bekymring for rigtig mange landmænd og ejerledere og andre med ansvar for virksomhedens økonomi og personale. Men er der noget om snakken? Har Landmanden noget at have sin bekymring i?

Scandinavian Institute har lavet en undersøgelse af deltagerne i en lederuddanelse. De har set på, hvad deltagerne fra holdet laver to år efter gennemført lederuddannelse. Og, ikke mindst, hvor de er ansat i forhold til dengang de tog uddannelsen.

55 procent af deltagerne har fået et nyt job med større ansvar, hvilket er præcis, hvad uddannelsen gerne skal ruste dem til. Så langt, så godt. Nok så interessant er det, at 80 procent af dem, der har fået et nyt og tungere job, har fået det i samme virksomhed, som de var ansat i, da de deltog i uddannelsen. De er med andre ord ikke løbet nogen som helst steder, men er bare blevet mere værd for deres virksomhed. 

Faktisk er hele 89 procent af deltagerne fra holdet stadig ansat i samme virksomhed, som før de tog lederuddannelsen. Kun 11 procent er skiftet til en anden virksomhed.

Det skal også tilføjes, at flere af deltagerne faktisk var på uddannelsen, fordi de netop havde fået nyt job og skulle klædes bedre på til at bestride det.

Uddannelsen er gratis for dig

Den gode nyhed er at uddannelsen er gratis – den er altså finansieret af Undervisningsministeriet.

Din medarbejder skal måske bruge bøger, køre i sin bil og have lidt at spise på fremmødedagene.

Tid

At uddanne sig, lære nyt og sætte det i spil på en arbejdsplads tager tid.

Du laver derfor en aftale med dine medarbejdere om at gennemføre uddannelsen i arbejdstiden. Der er fremmødedage og Online-møder som din medarbejder skal deltage i som en forudsætning for at gennemføre uddannelsen.

Der skal også bruges til til eksamensarbejdet.

En del af uddannelsens lektie- og opgaveløsning kan gennemføres i samarbejde med arbejdspladsen og derfor vil du som arbejdsgiver kunne få effekt i hverdagens arbejde og ledelse ganske hurtigt – det er op til dig som arbejdsgiver at få et god samarbejde med din medarbejder på uddannelse så det giver effekt på arbejdspladsen.

 

 

Ønsker du mere information?
Du er altid  velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål.  

Book en samtale